دانشگاه شهید چمران اهواز نقشی تأثیرگذار در تمدنآفرینی و اثربخشی دارد - دانشگاه شهید چمران اهواز

مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: دانشگاه شهید چمران اهواز دارای جایگاه خوبی است و نقش تأثیرگذاری در تمدنآفرینی و اثرگذاری اجتماعی دارد و انتظار داریم چنین دانشگاهی کارهای مهم و اثرگذاری انجام دهد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر خضری در آیین تکریم و معارفۀ سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز که امروز (۲۰ فروردین) در تالار اجتماعات فردوسی دانشکدۀ ادبیات و علومانسانی برگزار شد، با تبریک سالروز «فنآوری هستهای» اظهار کرد: اهواز، قطب دانشگاهی و علمی، شهر خرما، شهر نفت و معادن زرخیز، شهر کارون و پلهای عظیم، شهر شعر، موسیقی و ورزش، شهر خوزیها، شهر رنگینکمان اقوام، شهر اقوام ادیان و مذاهب گوناگون و شهر جندیشاپور و دانشگاههای علمی است و این سرزمین خاستگاه نخستین دانشگاه ایران است.
وی، گفت: فضای فیزیکی و کالبدی دانشگاه خوب و قابل قبول است اما رو به فرسودگی و آسیبپذیری است. ناترازی در زمینههای مختلف از جمله تناسب میان دانشجو و استاد، تناسب میان کارمند و دانشجو و استاد در حال شکلگیری است؛ از سوی دیگر، ناترازی مالی نیز وجود دارد که در حال برطرف شدن است.
وی با بیان اینکه باید تلاش شود در اولین فرصت مشکلات رفع گردد، ادامه داد: با توجه به اختیارات و بودجههای دانشگاه شهید چمران اهواز، جامعه انتظار دارد این دانشگاه مرجعیت علمی در استان و کشور داشته باشد و مکانی برای گفتوگو در مباحث علمی باشد.
مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و مدیرکل حوزۀ وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، افزود: انتظار داریم دانشگاه شهید چمران اهواز به عنوان دانشگاه پیشران علمی و گفتمانی کشور در پیشرفت گفتمان وفاق پیشران باشد، زیرا کشور ما بیش از هر زمان دیگری به این گفتمان نیاز دارد.
وی با بیان اینکه باید به اصول حرفهای و اخلاقی پایبند باشیم، گفت: دانشگاه شهید چمران باید در عرصۀ آموزش و پژوهش معیار ارائه باشد.
خضری با تاکید بر حفظ حرمتها ادامه داد: امیدواریم در آینده نیز میان علم و عمل ارتباط مستمر وجود داشته باشد؛ ارزش علم به ارائۀ آن به جامعه است و در صورتی اثربخشی دارد که آحاد جامعه از آن بهرهمند شوند.
وی با تاکید بر تقویت علومی که هویت ملی را تقویت میکنند، گفت: همچنین باید برای تأمین معیشت و نیازهای اولیه کارکنان، استادان و دانشجویان این دانشگاه تلاش شود.
مشاور وزیر علوم در بخش دیگری از صحبتهای خود، عنوان کرد: برای اولینبار در تاریخ کشور، ۱۱۵ درصد اعتبارات دریافت شده است که این موضوع به دلیل تلاش شبانهروزی مجموعۀ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
خضری بیان کرد: زمانی میتوان دانشگاه را به درستی اداره کرد که به نیروها بها داده شود و از نظرات استادان استفاده شود. بالاترین اهمیت و توجه به این افراد استفاده از ایدههای آنها است. بهترین توجه به کارمندان استفاده از ظرفیت آنها در مدیریت دانشگاه و شنیدن دغدغههای آنها است و مهمترین اهمیت به دانشجو، توجه به ایده نوآورانۀ آنها است.
وی با بیان اینکه باید نشاط به فضای دانشگاه برگردد، افزود: در مدیریت دانشگاهها اصل وزارت علوم بر ابقا و نه تغییر است. اگر کسی میتواند در مسیر گفتمان نظام، حاکمیت و وزارت همراهی کند هیچتغییری انجام نمیشود و تاکنون تنها رؤسای ۴۴ دانشگاه کشور تغییر کردهاند؛ اما در دورههای گذشته -در مدت مشابه- ۸۸ انتصاب رئیس دانشگاه رقم خورده است. این وضعیت نشان میدهد برای تغییر رؤسای دانشگاهها سراسیمه و شتابزده اقدام نشده و اگر تغییری انجام شده است، اقتضاء شرایط بوده است.
گفتنی است در پایان این آیین از تلاشهای دکتر آخوندعلی، رئیس پیشین دانشگاه شهید چمران اهواز تجلیل شد و ابلاغ دکتر حسینزاده، سرپرست جدید دانشگاه به وی داده شد.
منبع: ایسنا خوزستان