صفحه اعضا هیئت علمی - دانشکده مهندسی آب و محیط زیست
استاد
تاریخ بهروزرسانی: 1403/12/13
امیر سلطانی محمدی
دانشکده مهندسی آب و محیط زیست / گروه آبیاری و زهکشی
رساله های دکتری
-
ارزیابی کم آبیاری در رژیم های مختلف آبیاری جویچه ای (روش معمول، موجی و یک درمیان): مطالعه میدانی و شبیه سازی
اکبر مهری 780 -
بررسی اثر بیوچار کنوکارپوس بر عملکرد و اجزای عملکرد سورگوم علوفه ای در شرایط محدودیت کمی و کیفی آب
محمد مریدسادات 780 -
بررسی اثر کاربرد باگاس و بیوچار آن و کود کندرها بر میزان آبشویی نیترات در خاک تحت کشت ذرت
اذرخش عزیزی 779
پایاننامههای کارشناسیارشد
-
مقایسه شاخص های بهره وری آب محصولات عمده زراعی شهرستان آبادان
نادیه فرحانی رمیله 781 -
بررسی تغییرات زمانی نفوذ و ضریب زبری در مزارع نیشکر
امین ابراهیمی 781 -
بررسی و مقایسه شاخص تنش آبی گیاه نیشکر در دو روش آبیاری جویچه ای انتهابسته و قطره ای زیرسطحی
محسن اکبری چمنی 781 -
ارزیابی مدل Winsrfr در شبیه سازی جریان آب و انتقال املاح
محمدعلی محمدی ذلان 781 -
بررسی اثر بیوچار باگاس نیشکر روی تغییرات ابعاد پیاز رطوبتی، توزیع رطوبت و شوری خاک در آبیاری قطره ای-نواری
معصومه طالبی 779 -
بررسی عملکردوبهره وری مصرف آب گوجه فرنگی در شرایط کم آبیاری واستفاده از نانوذرات سیلیکا
حمداله ابراهیمی 778 -
بررسی اثر بیوچار باگاس نیشکر و گیاه کنوکارپوس بر کاهش آبشویی علف کش آترازین در خاک
اسما استاد آسیایی 778 -
تعیین شاخص تنش آبی گیاه ذرت دانه ای و رابطه آن با رطوبت خاک و عملکرد محصول در شرایط اقلیمی اهواز
ستار جلیلیان 777 -
ارزیابی مدل های جذب آب ذرت دانه ای در شرایط تنش کم آبی
آرش شیرمحمدی 777 -
بررسی تاثیر جاذب نانو غلاف ذرت بر حذف کادمیوم از محیطهای آبی
نرگس شاکر 776 -
بررسی اثر بیوچار و هیدروچار باگاس نیشکر، زئولیت و سوپرجاذب بر کاهش آبشویی نیترات خاک لومی.
یزدان خدارحمی 776 -
ارزیابی توابع کاهش جذب آب کاهو و بازار پسندی آن در شرایط تنش همزمان شوری و خشکی
الهه ذرتی پور 776 -
ارزیابی کاربرد پلیمر سوپرجاذب بر عملکرد و کارایی مصرف آب در کاهو
هانیه طاهری 775با توجه به محدودیت منابع آب، استفاده بهینه از آب ضروری است. با کاربرد برخی مواد نظیر پلیمرهای سوپرجاذب، می¬توان از بارندگی¬های مقطعی و سایر منابع محدود آب در امر حفظ و ذخیره آب در خاک استفاده نمود. سوپرجاذب با جذب آب و تا حدودی املاح کودی و انقباض و انبساط متناوب باعث بهبود خـصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک می¬شود. به منظور ارزیابی تاثیر پلیمر سوپرجاذب A200 بر عملکرد و کارایی مصرف آب کاهو (Lactuca sativa var. longifolia)، در سال زراعی 96-1395 پژوهشی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی فاکتوریل با دو تیمار رژیم آبیاری در سه سطح I1، I2 و I3 (به ترتیب 100، 80 و 60 درصد نیاز آبی گیاه) و تیمار مقدار سوپرجاذب در چهار سطح S1، S2، S3 و S4 (به ترتیب صفر، 4 ،6 و 8 گرم سوپرجاذب در هر کیلوگرم خاک گلدان) در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز انجام شد. اجزای عملکرد اندازه¬گیری شده شامل: وزن تر سر، وزن تر برگ¬ها، وزن خشک برگ¬ها و تعداد برگ می¬باشد. نتایج نشان داد که کاربرد سوپرجاذب بر اجزای عملکرد کاهو و کارایی مصرف آب در سطح یک درصد تاثیر معنی¬دار دارد و بیشترین مقدار اجزاء عملکرد در تیمار S3 به دست آمد به جز تعداد برگ کاهو که بیشترین مقدار آن در تیمار S4 اندازه¬گیری شد. همچنین میزان آبیاری بر اجزاء عملکرد کاهو و کارایی مصرف آب در سطح یک درصد تاثیر معنی¬دار داشت، کاهش آب در دسترس گیاه سبب کاهش محصول گردید و بیشترین مقدار در تمامی اجزای عملکرد در تیمار I1و کمترین مقدار آن¬ها در تیمار I3به دست آمد. بیشترین مقدار کارایی مصرف آب در تیمار I3 مشاهده شد. اثر متقابل سوپرجاذب و کم آبیاری بر اجزای عملکرد و کارایی مصرف آب معنی¬دار نشد اما بیشترین تاثیر در اجزای عملکرد و رشد محصول در تیمار I1S3 و همچنین بیشترین کارایی مصرف آب در تیمار I3S4 مشاهده شد. همچنین براساس بیلان آب در خاک گلدان¬، نیاز آبی کاهو در طول دوره رشد برابر 331 میلی¬متر به دست آمد.
-
بررسی کارایی مدل SIMETAW در شبیه سازی تبخیر تعرق پتانسیل در شرایط موجود و سناریوهای محتمل تغییر اقلیم
فاطمه برادران 774در این تحقیق کارایی مدل SIMETAW در شبیهسازی تبخیر و تعرق پتانسیل و اثر تغییر اقلیم بر تبخیر و تعرق پتانسیل در دوره آتی 2080-2040 بررسی شده است. برای این منظور از دادههای روزانه چهار ایستگاه هواشناسی، اهواز، رشت، شهرکرد و سنندج در بازه زمانی 2001-1961 استفاده شد. در گام اول کارایی مدل SIMETAW در شبیهسازی متغیرهای هواشناسی روزانه از روی میانگین طولانی مدت ماهانه بررسی شد، سپس تبخیر و تعرق پتانسیل شبیهسازی شده با مدل با تبخیر و تعرق پتانسیل محاسبه شده با دادههای مشاهدهای مقایسه گردید. نتایج نشان داد مدل SIMETAW توانایی بالایی در شبیه سازی متغیر های اقلیمی دارد و بالا ترین دقت مدل در شبیه سازی دمای حداکثر(0/9954=R2) و بارش(0/3716=R2) مربوط به اقلیم مدیترانهای، دمای حداقل(0/9947=R2) و دمای نقطه شبنم(0/9942=R2) مربوط به اقلیم بسیار مرطوب، سرعت باد(0/8094=R2) مربوط به اقلیم خشک و تابش خورشیدی(0/9902=R2) مربوط به اقلیم نیمهخشک می باشد. بالا ترین دقت مدل SIMETAW در شبیه سازی تبخیر و تعرق پتانسیل به ترتیب مربوط به اقلیم مدیترانهای(0/9936=R2)، نیمهخشک(0/9935=R2)، خشک(0/9903=R2) و بسیار مرطوب(0/9846=R2) است. در گام دوم تحلیل حساسیت مدل در بازه 30- تا 30+ درصد انجام شد. نتایج نشان داد که مدل به دمای حداکثر، تابش خورشیدی و سرعت باد، حساسیت متوسط و به دمای نقطه شبنم و دمای حداقل، حساسیت کمی دارد. در گام سوم، پیش بینی پارامترهای اقلیمی در دوره آینده (2080-2040) تحت دو سناریوی انتشار A2 و B2 و با استفاده از مدل گردش عمومی جو HadCM3 و مدل ریز مقیاس نمایی SDSM انجام شد. سپس پارامترهای اقلیمی ریز مقیاس شده در دوره آینده به عنوان ورودیهای مدلSIMETAW قرار گرفت و تبخیر و تعرق پتانسیل در دوره آینده شبیهسازی گردید. در گام چهارم روند تغییرات زمانی تبخیر و تعرق پتانسیل با استفاده از دو آزمون روند من-کندال و تخمین گر شیب سن در مقیاس ماهانه ارزیابی شد. نتایج نشان دهنده وجود روند افزایشی تبخیر و تعرق پتانسیل در بیشتر ماه ها بود. در نهایت نیز اقلیم ایستگاه های مورد مطالعه در دوره آینده بررسی و نتایج نشان داد که اقلیم در ایستگاههای اهواز، رشت و شهرکرد در دوره آینده تغییری نمیکند ولی در ایستگاه سنندج تحت هر دو سناریو، اقلیم در دوره آینده از مدیترانهای به نیمهخشک تغییر میکند.
-
بررسی تاثیر جاذب برگ درخت کاج بر حذف مس از محیطهای آبی
سمانه عبداللهی نیسیانی 774با توجه به بحران آب، جلوگیرى از آلوده شدن منابع آب، بسیار اهمیت دارد. یکى از عوامل آلودهکننده آب، فلزات سنگین است که مقادیر بیشازحد آن باعث ایجاد بیماریهای مختلف میشود. یافتن روشی موثر برای پالایش این فلزات از آب اهمیت فراوانی دارد. فرایند جذب سطحی بهعنوان یکی از کاراترین و پرکاربردترین فناوریهای تصفیه آب و پساب در جهان به شمار میرود. تاکنون تلاش¬های ارزنده¬ای بهمنظور توسعه جاذب¬های کمهزینه با استفاده از پسماندهای کشاورزی، صنعتی و شهری انجامشده است. هدف از این مطالعه، بررسی کارایی جاذب اصلاحشده برگ درخت کاج بهعنوان یک جاذب مناسب و کمهزینه برای حذف یون مس از محلول¬های آبی می¬باشد. پودر برگ کاج تهیهشده به سه روش با استفاده از سدیم کلرید، سورفکتانت و سدیم کلرید به همراه سورفکتانت اصلاح شد و نتایج حاصل از آزمایش-های جذب با یکدیگر مقایسه گردید. ویژگیهای جاذب با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، طیفسنج مادونقرمز تبدیل فوریه (FT-IR) و سطح ویژه با روش متیلن بلو تعیین شد. برای تعیین فاکتورهای موثر در جذب از سیستم ناپیوسته استفاده شد و تاثیر پارامترهای غلظت اولیه مس (1، 2، 5، 10، 15، 20 میلی¬گرم بر لیتر)، pH (4، 5، 6، 7، 8)، مقدار جاذب (5/0، 1، 2، 4، 5 گرم در لیتر) و زمان (5، 10، 20، 60، 90، 150 دقیقه) بر میزان جذب بررسی گردید. بر اساس نتایج بهدستآمده از فرایند حذف مس، جاذب اصلاحشده با سدیم کلرید بیشترین راندمان جذب و بهترین عملکرد را داشت. شرایط بهینه برای حذف مس در pH 7، غلظت 5 میلی¬گرم بر لیتر، مقدار جاذب 1 گرم در لیتر و زمان تعادل 20 دقیقه بهدست آمد. حداکثر ظرفیت جذب برای هر یک از جاذب¬های اصلاحشده با سدیم کلرید، سورفکتانت و جاذب اصلاحشده با سدیم کلرید به همراه سورفکتانت به ترتیب 073/4، 525/3 و 516/3 میلیگرم بر گرم به¬ دست آمد. مدل ایزوترم لانگمویر و فروندلیچ برای توصیف ایزوترم جذب استفاده شد. نتایج نشان داد مدل ایزوترم لانگمویر در مقایسه با مدل فروندلیچ برای هر سه روش اصلاح با دادههای آزمایش همخوانی بیشتری دارد. سینتیک جذب با استفاده از مدلهای لاگرگرن و هو و همکاران بررسی شد و مشخص گردید مدل لاگرگرن جذب مس توسط جاذب اصلاحشده با سدیم کلرید و مدل هو و همکاران جذب مس با دو جاذب دیگر را بهخوبی توصیف میکند. بهطورکلی نتایج این پژوهش نشان داد جاذب اصلاحشدهی برگ درخت کاج میتواند به¬عنوان یک گزینه مناسب برای حذف مس از آب¬های آلوده مدنظر قرار بگیرد.
-
تصفیه شیرابه پسماندهای جامد شهر اصفهان در تالاب های مصنوعی با استفاده ازگیاه وتیور
رضا بخشوده 771